De zwanendans van PostNL

De koers van PostNL is gisteren met maar liefst 11,05% gedaald naar 2,06 euro na de publicatie van het kwartaalbericht. Onlogisch is het niet.

De kosten moeten omlaag. De huidige vorm van postbestelling is sterk verouderd. Het kan extreem veel sneller. Bij mij in China wordt niets meer afgeleverd in de brievenbus, maar in grote kasten vergelijkbaar met het ouderwetse postkantoor met postbussen. Die kasten staan overal verdekt. Een bezorger stopt de brief of het pakketje in een kastje in de grote kast, die uit kleine en grote vakken bestaat. Tegelijkertijd wordt een berichtje naar de mobiele telefoon van de geadresseerde gestuurd die het binnen een bepaalde tijd met een code uit de postkast kan halen.

Het bezorgen van een brief of pakketje kost dan geen 20 seconde; bovendien is het zogenaamde uitsorteren op huisnummer niet meer nodig. Deze vorm van post- en pakketbezorging zie ik niet snel van de grond komen in Nederland, hoewel de kasten heel goed redelijk onzichtbaar tegen de buitenmuren van winkelcentra kunnen worden ‘geplakt’. Ik kan me dan ook wel vinden in de uitspraak van Investtech: “Het aandeel is trendmatig negatief op de middellange termijn en een verdere daling is waarschijnlijk.” Probeer niet spitsvondig te zijn door op zoek te gaan naar een fundamentele kans voor PostNL: die is er niet met de huidige vorm van postbezorging.

 

De zwanendans van PostNLBekijk ook:

Meer van dit soort tips ontvangen? Volg Bull Up op: FacebookTwitterLinkedIn en/of Instagram.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
mei 08 14:10 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen