Eddy Schekman: De VS kan de handelsoorlog van China niet winnen

Ik ben het helemaal eens met Kristina Hooper, strateeg bij Invesco, die van mening is dat de VS de handelsoorlog van China niet kan winnen. “China heeft meer instrumenten om de negatieve effecten van importtarieven te pareren. China heeft hierdoor een langere adem dan de VS.”

Geef hieronder uw mening of een inhoudelijke reactie.

Club poll

De VS kan de handelsoorlog van China niet winnen

Bekijk resultaten
Loading ... Loading ...
write a comment

1 Comment

 1. augustus 12, 20:38 #1 Martino

  Toen ik 9 jaar oud was toen zei ik al tegen mijn vriendjes : China is het grote gevaar! Al mijn vriendjes lachte mij uit!! China , dat zijn communisten en leven nog in het stenen tijdperk??

  Ik was er van overtuigd, dat als communistisch China kapitalistisch zou gaan worden, dan gaan ze met die miljard inwoners de wereld economie voor een groot deel bepalen.

  Nu ben ik ruim 40 jaar ouder en mijn uitspraak : China is het grote gevaar!!

  Is niet meer zo lachwekkend en een realistischer beeld geworden.

  Ja, de Chinese cultuur, gemeenschap, hun systeem en hun hardere werken in China gaat het winnen van de wat achterop lopende Amerikanen en Europeanen. Deze gemeenschappen hebben te veel culturele tegenstellingen binnen hun grenzen. Op economisch gebied gaan ze langzaam maar zeker naar de tweede en derde plaats.

  Sorry, ik geloof erin, dat China het gaat winnen.

  Reply to this comment

Geef een reactie

 
  Categories:
augustus 08 14:07 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Eddy Schekman

Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het platform cash.

Toon meer artikelen