Eddy Schekman: Is inperken van macht aandeelhouders een goed idee?

Grote Nederlandse beursbedrijven willen de macht van aandeelhouders inperken bij een ongewenst overnamebod. In het plan dat naar minister Henk Kamp van Economische Zaken is gestuurd, wordt voorgesteld dat bestuurders en commissarissen gedurende een jaar niet naar huis mogen worden gestuurd.

Is dat een goed idee of moet het van geval tot geval worden bekeken tijdens een vergadering van aandeelhouders? Geef hieronder uw reactie!

write a comment

2 Comments

  1. mei 10, 16:54 #1 MarMeu

    Ik vind dat overname van grote Nederlandse bedrijven door buitenlandse bedrijven helemaal niet moet gebeuren. Die bedrijven zijn onze nationale trots en we willen die niet laten uitzuigen zoals met V&D is gebeurd. Of, dat onze voorzieningen afhankelijk worden van buitenlandse grijpvingers. Daar moeten onze bedrijven goed op letten en doen wat in belang is voor ons land en het eigen voortbestaan.

    Reply to this comment

Geef een reactie

 
  Categories:
mei 10 14:40 2017 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Eddy Schekman

Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het platform cash.

Toon meer artikelen