Partners Rabo&Crowd en Nxchange trots op Cashcow Awards

Nxchange en Rabo&Crowd willen de Cashcow-stemmers bedanken voor hun stem. Zij hebben tijdens de BeleggersFair met ‘gepaste trots’ de Cashcow Awards ‘Beste Crowdfundplatform’ en ‘Cash Innovatieprijs 2019’ in ontvangst mogen nemen.

Partners Rabo&Crowd en Nxchange trots op Cashcow AwardsNxchange is de eerste volledig gereguleerde Stock Exchange-as-a-Service die kan worden gebruikt door bedrijven, beurzen en financiële instellingen voor het uitgeven en verhandelen van effecten vanuit hun eigen web-omgeving. Door gebruik te maken van het Nxchange-platform kunnen bedrijven, beurzen en financiële instellingen binnen hun eigen communities direct kapitaal aantrekken en hun investeerders de mogelijkheid bieden om aandelen te verhandelen op de geïntegreerde secundaire markt van Nxchange. We hebben sinds 2016 een vergunning als gereguleerde markt en ontvingen in 2018 onze MTF-vergunning (Multilateral Trading Facility), beide uitgegeven door het Nederlandse ministerie van Financiën. Nxchange heeft momenteel al lopende partnerships met initiatieven van de Rabobank genaamd Rabo&Crowd. We verwachten in de nabije toekomst meer partners aan te laten sluiten.

Blockchain-bankrekening

Met het verkrijgen van de vergunningen en in combinatie met de innovatieve softwareoplossing die Nxchange biedt met het platform, staat het Nxchange nu vrij om partnerships aan te gaan met financiële instellingen, kredietverstrekkers en andere partijen die de technologische toepassingen van Nxchange kunnen integreren in hun eigen web-omgeving. Partners kunnen daarmee hun klanten de mogelijkheid bieden om effecten te noteren aan Nxchange, en beleggers uit hun netwerk laten investeren in deze aandelen of obligaties. Het voordeel voor de partners is, dat zij dan zelf geen platform hoeven te ontwikkelen of vergunningen hoeven aan te vragen.

Nxchange heeft in het bouwen van een langetermijn-infrastructuur onlangs tevens een samenwerking aangekondigd met de grote institutionele partner ABN Amro clearingbank in de ontwikkeling van de eerste blockchain-bankrekening waar transacties op Nxchange real-time tegen fiat-valuta kunnen worden afgewikkeld terwijl deze in bewaring worden gehouden bij ABN Amro-clearingbank.

Grotere investeringsmogelijkheden

Nxchange zorgt ervoor dat bedrijven in heel Europa gemakkelijk en zeer efficiënt hun effecten kunnen aanbieden aan een veel bredere beleggersmarkt, terwijl beleggers tegelijkertijd toegang krijgen tot een veel grotere en meer diverse verscheidenheid aan investeringsmogelijkheden. Afgelopen december is Rabo&Crowd live gegaan met hun platform. Zij gaan het komende jaar hybride financieringsproposities aanbieden voor SME/Corporate financiering, Vastgoedprojectfinanciering en duurzame projecten met burgerparticipaties.

Zonnepanelen

Ook is Nxchange onlangs live gegaan met haar partner Solar Development Corporation waarbij eigenaren van grote gebouwen heel eenvoudig en volledig geautomatiseerd een beursgenoteerd ‘energiebedrijf’ beginnen op hun eigen dak. Vastgoedeigenaren kunnen zonnepanelen op hun dak laten aanleggen en Solar Development Corporation en zijn partners nemen hen ook het financieringstraject uit handen. De aandelen hiervan (hoeveel procent bepaalt de vastgoedeigenaar zelf) worden vervolgens verhandeld op de beurs. Solar Development Corporation werkt nauw samen met ervaren, gerenommeerde partners in de branche.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
november 08 13:35 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen