Philips publiceert gezonde cijfers

Philips heeft in het vierde kwartaal de omzet met 5% zien toenemen tot 5,6 miljard euro.

De orderontvangst groeide met 10% tegen 7% in het vierde kwartaal van 2017. Het bedrijfsresultaat ging van 723 miljoen euro naar 769 miljoen euro. De winst per aandeel op basis van de bestaande activiteiten nam toe van 0,66 euro tot 0,76 euro. Het dividend wordt met 6% verhoogd tot 0,85 euro. Er is een nieuw aandeleninkoopprogramma aangekondigd van 1,5 miljard euro.

Volgens CEO Frans van Houten laat de ontwikkeling van de orderportefeuille zien dat sprake is van een solide basis voor de versterking van de positie in de gezondheidssector. “Dit vertrouwen is de basis voor de verhoging van het dividend en de inkoop van aandelen. Wij herbevestigen ons groeidoelstelling van de omzet op vergelijkbare basis met 4% tot 6%. De brutomarge zal in de periode 2017-2020 gemiddeld met 100 basispunten per jaar verbeteren.”

De cijfers en de vooruitzichten mogen geen reden zijn voor een koersdaling van het aandeel. Het aandeel noteert 32,30 euro. De bovengrens van de bandbreedte ligt iets boven de 38 euro.

Philips publiceert gezonde cijfersBekijk ook:

Meer van dit soort tips ontvangen? Volg Bull Up op: Facebook en/of Twitter

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 29 13:58 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen